Amics de la Rambla

demana a l’Ajuntament que es prioritzi millorar el manteniment del passeig mentre no arriba la reforma del darrer projecte presentat. El president de l’associació, Fermín Villar, ha explicat en una entrevista al ‘bàsics‘ que el 70 % de les rajoles del passeig estan trencades o esquerdades i això comporta “riscos de caigudes”.
[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mira l’entrevista completa amb Fermín Villar” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/amics-rambla-fermin-villar-entrevista/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

 

També adverteix dels problemes pel desnivell dels escocells dels arbres o en alguns passos de vianants o els armaris de subministrament elèctric que no tanquen correctament. Són alguns dels aspectes que l’entitat ha detallat en una llista que ha enviat a l’Ajutnament. Villar ha explicat que aquest dimarts han rebut la resposta i que l’Ajuntament es compromet a resoldre’n alguns, “els que poden ser més àgils. Esperem actuacions”.

La Rambla és un dels espais de la ciutat amb un ús més intensiu. Per això el president d’Amics de la Rambla considera que és molt important intervenir en el manteniment del passeig i remarca que “per molt bonica que sigui la reforma, si el dia a dia no es vigila, no farem res”.

L’entitat veu bé el projecte de millora presentat recentment per a la Rambla, però assegura que no serà el definitiu perquè “la Rambla és molt mutable, de gran vitalitat i intensitat”.

Terrasses que “puguin ser per a tothom”

La regulació de les terrasses és un dels temes que sol generar polèmica a la Rambla. Villar recorda que la normativa “ja preveu per a la Rambla que sigui qualificada com a zona d’excel·lència”. Destaca també que, “per a la majoria de veïns, el problema greu d’incivisme és quan es treuen les terrasses” perquè aleshores és quan hi apareixen activitats que generen molèsties. El president d’Amics de la Rambla es mostra a favor de limitar-ne el nombre però destaca que és important garantir que l’oferta no s’adreci exclusivament als turistes i les terrasses “puguin ser per a tothom”.