Els veïns d’una finca del carrer del Consell de Cent (a la Nova Esquerra de l’Eixample) denuncien que els baixos s’han convertit en un punt de venda de droga. Asseguren que l’activitat va començar a l’estiu, quan un grup de persones van ocupar presumptament l’immoble, coincidint amb la pressió policial a Ciutat Vella contra els narcopisos.

De fet, els veïns creuen que les operacions al Raval en són l’explicació perquè els venedors han de trobar altres pisos a zones diferents de Barcelona. De fet, dilluns a la matinada asseguren haver vist els presumptes venedors de droga transportar bosses de grans dimensions en un carro de deixalles, propietat d’un restaurant de Sant Antoni.

Autoprotecció contra els compradors agressius

La queixa principal dels veïns de la finca del carrer del Consell de Cent té a veure amb els compradors. Diuen que venen de matinada i, moltes vegades, sota els efectes d’estupefaents i amb actitud agressiva. A finals de setembre un presumpte comprador va llançar pedres contra la façana i la porteria de l’edifici i va trencar els vidres de la porta.

Segons han explicat a betevé, els Mossos d’Esquadra ja coneixen el cas i el propietari del baix en qüestió ha posat una denúncia per ocupació de l’immoble. Ara bé, la policia catalana no confirma si n’ha obert una investigació, mentre que la Guàrdia Urbana afirma que està treballant perquè els narcopisos no s’estenguin fora de Ciutat Vella. En aquest sentit, aquest dimarts s’han desmantellat dos narcopisos a Sant Antoni.

En paral·lel, a la finca han optat per l’autoprotecció. Per això els veïns han instal·lat càmeres de videovigilància a les zones comunes de l’edifici i estan en contacte entre ells per avisar-se de nous episodis de tensió. I si l’activitat del baix no s’atura, ja tenen pensades accions: per exemple, quedar-se a la porteria per fer fora els compradors.