Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest dimecres al matí els ocupants de Ca l’Espina, al carrer d’Astúries 12, a Gràcia, sense incidents. Segons fonts policials, s’ha actuat únicament al local de l’edifici, i no en la resta de l’immoble. Quan hi ha entrat la policia, no hi havia ningú a l’interior.

Els Mossos, que actuaven per ordre judicial, ja han entregat el local a la propietat, que denuncia que al mateix edifici encara hi ha els quatre pisos superiors ocupats. Segons ha explicat a betevé Joan Fradera, un dels copropietaris, van comprar tot l’immoble el juliol passat i estaven pendents de reformar-lo sencer. El 4 de gener, però, els antics integrants de Ka la Trava i Ka la Castanya, situades al mateix barri, el van ocupar.

Bloc ocupat de Ca l'Espina

La propietat assegura que ha presentat denúncies per intentar desallotjar tots els habitatges, però que algunes s’han arxivat. Per això, Fradera explica que han hagut de recórrer a la via civil, que ara esperen que els serveixi per desencallar la situació.

Ka la Trava i Ka la Kastanya, els antecedents

El primer espai a desallotjar-se, a l’octubre del 2018, va ser Ka la Trava, a la travessera de Gràcia, 154. En aquella operació es van detenir dues persones per resistència i desobediència als agents de l’autoritat. Com a resposta al tancament, els ocupants d’aquest edifici van ocupar només uns dies després un altre bloc, Ka la Kastanya, al carrer del Torrent de les Flors, 144. Un any més tard, el setembre del 2019, els Mossos també van desallotjar Ka la Kastanya.