L’any 77, al Parc Güell milers de persones es van reunir per reflexionar sobre l’anarquisme i van acabar ballant i fent l’amor a l’aire lliure en una de les festes més sonades que es recorden.

Va ser una de les manifestacions culturals i polítiques més multitudinàries de la transició organitzades per la CNT i la revista ‘Ajoblanco’. Durant quatre dies, del 22 al 26 de juliol del 1977, es van fer les Jornades Llibertàries Internacionals al Parc Güell i al saló Diana, al carrer Nou de la Rambla. L’objectiu era fer visible la reinstauració del moviment  llibertari a Barcelona després de 40 anys de dictadura franquista i saber el posicionament polític dels anarquistes davant dels pactes de La Moncloa.

Èxit sense precedents

Pau Riba, Sisa, La Banda Trapera del Rio i Nazario, Ocaña i el Camilo van amenitzar una trobada que segons els organitzadors va reunir 600.000 persones, una xifra que la Guàrdia Urbana va rebaixar a 100.000. Per molts joves, ara ja superen la seixantena,  va ser un acte mític que culminava una etapa de creativitat al voltant dels moviments llibertaris.