Nova unitat de semicrítics de l'hospital de la Vall d'Hebron

L’hospital de la Vall d’Hebron ha posat en marxa una unitat de semicrítics per millorar l’assistència a aquests pacients i guanyar agilitat en la resposta a la covid-19, segons ha anunciat aquest dimecres en un comunicat. Els responsables del centre hospitalari asseguren que “aquesta nova unitat, situada a la planta 5 de l’edifici annex a l’Hospital General, està dotada amb la tecnologia necessària per esdevenir una unitat de crítics en poques hores, en cas que sigui necessari”.

D’aquesta manera, aquest dispositiu permetria a l’hospital “guanyar agilitat i flexibilitat per donar resposta a un possible augment dels casos crítics de covid-19“, afirmen. A més, la nova unitat “permetrà també millorar el flux de pacients al Servei d’Urgències i a la Unitat de Cures Intensives“. En aquesta unitat també s’atenen pacients del Servei de Pneumologia i el Servei de l’Aparell Digestiu.

El Vall d’Hebron és l’hospital de Catalunya que més pacients ha atès per covid-19 durant aquesta pandèmia. Ja s’han atès més de 3.300 pacients, dels quals més de 350 han estat crítics. En el pic més elevat de la pandèmia hi havia ingressats més de 700 pacients, 180 dels quals eren pacients crítics.