L’Associació de Comerciants Creu Coberta demana a l’Ajuntament que reguli la presència de cables a les façanes, ja que diuen que són perillosos i danyen la imatge de les botigues. Del mateix parer és l’historiador Agus Giralt, que ha obert un fil a Twitter amb l’etiqueta patrimoni cablejat per posar en evidència que els edificis protegits o històrics no s’escapen d’aquesta problemàtica.

Més exigents amb els comerciants que amb les companyies

Segons Lluís Llanas, de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, és contradictori que des de Paisatge Urbà siguin molt exigents amb els comerciants i, en canvi, tan laxes amb les operadores. “Quan hem de posar en marxa un establiment, miren molt els cossos sortints de la façana, per exemple i, en canvi, no exigeixen el mateix a les companyies de telèfon”, lamenta Llanas.

Llanas reconeix que no és un problema únic dels barris de Sants, sinó que els cables s’estenen per tota la ciutat. Per això, demanen a l’Ajuntament que ho reguli de manera urgent perquè a poc a poc millori el paisatge urbà de la ciutat. De fet, la llei de telecomunicacions estatal del 2014 és permissiva amb aquestes instal·lacions per considerar-les un servei bàsic.

Els edificis històrics o protegits, afectats

De la seva banda, l’historiador Agus Giralt denuncia que el patrimoni de la ciutat no s’escapa dels cables. Amb la seva campanya a Twitter, Giralt qüestiona que no es protegeixin més aquests tipus d’edificis i s’obligui les companyies a ser més respectuoses.

L’historiador penja fotografies, sobretot dels barris de Sants, però els usuaris de la xarxa hi han afegit imatges d’altres barris o ciutats.