atemptat rambla 17-A

Aquest dilluns, el jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu escoltarà la versió de dos testimonis protegits sobre el 17-A . El jutge encarregat d’investigar els atemptats de la Rambla i Cambrils els ha citat després d’haver aixecat parcialment el secret de sumari. Els testimonis estan citats a declarar a partir de les 10.30 h d’aquest dilluns.

Ja fa gairebé un any que es va iniciar la instrucció judicial pels atemptats, que van deixar 16 víctimes mortals i més de 150 ferits. Durant tot aquest temps el jutge ha estat prorrogant el secret de sumari perquè volia evitar que, si les diligències es feien públiques, això pogués afectar greument els resultats de la investigació.

D’ençà que s’ha aixecat el secret sobre part del procediment, s’han començat a filtrar als mitjans noves informacions sobre els terroristes dels atemptats del 17-A . Aquest dissabte es feia públic que hi va haver un testimoni que hauria fet fotos a Younes Abouyaaqoub, l’autor de l’atropellament a la Rambla, a la Sagrada Família només quatre dies abans de l’atac, o que s’havien trobat manuscrits cridant a la guerra santa dins la furgoneta.

Especial del 17-A a betevé.cat

Ja fa gairebé un any de l’atemptat de la Rambla. En un especial sobre el 17-A elaborat per betevé, es poden veure i escoltar els testimonis directes de l’atac. Aquests repassen en primera persona com van viure aquell dia i quins records en conserven.