(ACN) El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que tant ell com el rei Felip VI seran als actes del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils. “El primer aniversari exigeix de tots”, ha manifestat Sánchez, en ser preguntat sobre què pensa sobre el veto que ha anunciat la Generalitat als actes amb presència de la Casa del Rei.

Sánchez ha demanat “solidaritat i respecte” per a les famílies de les víctimes i ha dit que aquest ha de ser el principal ànim dels actes d’aniversari. També ha confirmat la seva assistència el president del PP, Pablo Casado, que dijous va demanar des de La Moncloa que no toleraria cap “espectacle ni ultratge” i que ho exigiria al president del Govern espanyol.

Aquesta mateixa setmana, en una entrevista a l’ACN, el president de la Generalitat, Quim Torra, va afirmar que la presència del rei als actes de commemoració dels atemptats és “un tema que té una importància molt relativa” i va comentar la idea que els catalans descontents amb la seva visita ignorin la seva presència.

Sánchez no vol obrir “cap via judicial més”

En una compareixença per fer balanç dels primers dos mesos a La Moncloa, Pedro Sànchez ha defensat la via del diàleg iniciada amb Catalunya amb la reunió amb el president, Quim Torra, i amb la celebració de la comissió bilateral després de set anys. El president del Govern espanyol ha garantit que el seu executiu aplicarà la llei i defensarà la Constitució i l’Estatut “davant una eventual vulneració si es produeix” però ha afirmat que no vol obrir “cap via judicial més”.