La plataforma Tanquem els CIEs ha plantat aquest diumenge al matí, a la platja del Bogatell, una desena de creus amb fotos d’immigrants i refugiats. El col·lectiu ha impulsat aquesta acció per denunciar “les fronteres invisibles” que travessen diàriament les persones migrades. “Protestem contra les fronteres, contra el control al qual se sotmet els immigrants i refugiats per part de la policia, que els identifica pel carrer sense motiu aparent, i per les expulsions a què són sotmesos, que recorden criteris colonials”, han explicat des de la plataforma.

Amb la plantada de les creus, els activistes han iniciat una jornada reivindicativa que ha inclòs tallers, xerrades, música i lectures poètiques a la sorra. Aquestes activitats han tingut el suport d’altres entitats com ara el Sindicat de Manters o l’Espacio Inmigrante.

És el sisè any consecutiu que des de la plataforma Tanquem els CIEs s’organitza aquesta acció per denunciar les fronteres, el control i l’expulsió de persones “sota criteris colonials”.