atemptat rambla 17-A

(ACN) El jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu ha aixecat parcialment el secret de sumari de la investigació dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, segons han indicat a l’ACN fonts jurídiques. El magistrat, però, manté secretes les peces de la causa que fan referència a informació relacionada amb entrades i escorcolls, comunicacions telefòniques, protecció de testimonis i comissions rogatòries. Andreu ha acceptat que l‘Ajuntament de Barcelona es personi en aquesta causa, també el de Cambrils. En canvi, ho denega al consistori de Ripoll.

Entre la documentació que es fa pública hi ha 21 volums que estan digitalitzats. També hi ha quatre DVD amb imatges dels acusats manipulant explosius i d’altres que mostren l’atropellament a la Rambla de Barcelona. El jutge permetrà a les parts visualitzar aquests DVD a les parts a la Secretaria de l’Audiència Nacional, amb l’expressa prohibició de poder fer cap còpia per evitar-ne la difusió.

La interlocutòria d’aixecament parcial del sumari també cita a declarar dilluns vinent dos testimonis protegits a les 10.30 h.

Especial del 17-A a betevé.cat

Ja fa gairebé un any de l’atemptat de la Rambla. En un especial sobre el 17-A elaborat per betevé, es poden veure i escoltar els testimonis directes de l’atac. Repassen en primera persona com van viure aquell dia i quins records en conserven.