Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal de carteristes reincidents que actuaven de manera estable i intensiva al metro

. En només nou mesos, les sis integrants del grup, portaven acumulades 1.273 identificacions policials i 568 denúncies.

Es té constància que el grup va arribar de manera esglaonada des de Romania a començaments del 2018. Tot i això, la primera denúncia contra una de les integrants del grup la van rebre a l’octubre del 2017. La investigació que ha permès desarticular el grup es va iniciar el mes d’abril, moment en què els investigadors tenien prou indicis per afirmar que actuaven de manera estable i continuada, de dilluns a diumenge, al metro. En només quatre mesos ja les havien detingut fins a nou vegades.

Les víctimes, dones grans i turistes

Durant la investigació, es va comprovar que totes les membres del grup criminal vivien en el mateix pis a l’Hospitalet de Llobregat i es desplaçaven cada matí fins a Barcelona per començar la seva activitat delictiva. Normalment actuaven a les estacions d’Urquinaona, Sagrada Família, Espanya, Sants Estació i Passeig de Gràcia. Ho feien en grups de dues a quatre persones i seleccionaven víctimes, preferiblement dones d’edat avançada i turistes. Sobretot actuaven a les escales i passadissos del metro.

La investigació va acabar quan van tornar a detenir dues membres del grup. L’1 d’agost van quedar en llibertat, i el mateix dia la Guàrdia Urbana les va tornar a enxampar  in fraganti quan assaltaven un turista. La resta d’integrants del grup es creu que han fugit del país en veure la pressió policial, i per això s’han emès ordres de crida i cerca. De moment, no se les ha tornat a veure al metro.