La consellera de Salut, Alba Vergés, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, han comparegut per abordar l’evolució del coronavirus, a l’Hospital Clínic, abans que es confirmés que s’anul·la el Mobile. Vergés ha insistit a enviar un missatge de tranquil·litat i ha afirmat que “no hi ha cap motiu mèdic per suspendre cap esdeveniment a Barcelona”. Ja fa dies que les administracions estaven fent una crida a la calma sobre l’epidèmia.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, també s’ha pronunciat en aquesta línia. Ha afirmat que “no hi ha cap raó mèdica, des d’un punt de vista de salut pública, que ens aconselli prendre mesures addicionals en relació amb cap esdeveniment. Ni a Barcelona, ni a Catalunya ni a Espanya”. Illa ha recordat que a tot l’estat s’han avaluat 38 possibles casos de coronavirus i que només dos han donat positiu.

El ministre de Sanitat ha reiterat la seva confiança en el sistema públic de salut i ha afegit que estan en contacte permanent amb les autoritats sanitàries. Illa ha explicat que aquest dijous acabarà el període de quarantena dels espanyols que estaven aïllats i que cap d’ells presenten símptomes. Per la seva banda, el secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha afirmat que a Catalunya no hi ha cap alerta mèdica, i que els dos únics problemes que hi han són “l’epidèmia de por i el del risc de xenofòbia”.

Tot i això, la situació ha fet trontollar la celebració del Mobile World Congress, tant, que s’ha acabat suspenent. Més d’una vintena d’empreses havien declinat participar-hi i aquest dimecres els responsables del congrés s’han reunit per decidir el futur d’aquesta edició. Aquest dimecres el cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic, el doctor Antoni Trilla, ha afirmat que no veia “raó mèdica” per suspendre el Mobile World Congress.

“La ingerència de la grip és molt més superior a la del coronavirus”

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, també ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat. Tot i que no nega la possibilitat que en cas que s’hagués fet el Mobile es podria haver detectat algun cas de coronavirus, ha afirmat que “la ingerència de la grip és molt més superior a la del coronavirus”. A més, ha assegurat que cap dels dos casos que han donat positiu a Espanya tenen símptomes i que es troben perfectament.