Ja no és cap secret. Per primera vegada, les monges clarisses del Monestir de Pedralbes han explicat la recepta del mató que elaboren per Santa Eulàlia. El procés d’elaboració d’aquestes postres era el secret més ben guardat de la mare abadessa. La Fundació Alícia ha fet enguany el mató que les monges han servit a l’alcaldessa i als regidors en la visita que els fan cada any al monestir.

L’elaboració del mató s’ha fet seguint la recepta original de les clarisses. La intenció de l’equip de conservació del Monestir de Pedralbes és que, en un futur, el mató es pugui vendre només el dia de Santa Eulàlia en algun establiment del barri. A més, es vol adaptar la recepta del mató per elaborar-ne en el marc del taller de cuina medieval que es fa al monestir.

mató monges clarisses

El mató convenç els nous regidors

L’alcaldessa, Ada Colau, ha encapçalat la visita a les monges clarisses, que ha comptat amb diversos líders municipals: Elsa Artadi (JxC), Luz Guilarte (Cs), Josep Bou (PP) i Manuel Valls (BCN Canvi), així com el tinent d’alcalde Albert Batlle i els regidors d’ERC Jordi Castellana i Jordi Coronas. Moltes cares noves que han tastat per primer cop el mató i que, segons han dit, els ha convençut.

La mare abadessa, Montserrat Casas, ha agraït la visita de la Corporació Municipal i, com cada any, ha demanat a l’alcaldessa que l’Ajuntament continuï les tasques de restauració del monestir. “Espais com aquest són necessaris perquè ajuden a la reflexió i la serenor”, ha dit. Colau ha confirmat el compromís del consistori amb el monestir i ha desitjat que sigui “per a molts anys més”.

hort monestir Pedralbes

Recuperació de l’hort medieval

Una de les parts que han visitat Colau i els regidors ha estat l’antic hort medieval, que es vol recuperar. Les excavacions arqueològiques han deixat al descobert les traces dels camins i conductes d’aigua que s’havien fet servir. L’equip de conservació del monestir hi vol plantar el que anys enrere s’hi havia cultivat i que se n’ocupin dues fundacions que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual.