El guàrdia urbà que es va trobar calcinat dins d’un vehicle prop del pantà de Foix va morir estrangulat. Segons publiquen ‘La Vanguardia’ i ‘El Periódico’, l’informe medicoforense apunta que aquest va ser el mecanisme mitjançant el qual els dos detinguts van acabar amb la vida de la víctima, una mort que el mateix informe emmarca dins una “etiologia violenta i homicida”. Per aquest cas, hi ha dos guàrdies urbans detinguts, la parella sentimental de la víctima i un altre guàrdia urbà, amb qui suposadament mantenia una relació d’amagat de l’agent trobat mort. Per això, tot apunta que el possible mòbil del crim és un triangle amorós.

Els fets es remunten a principis de maig quan dins d’un vehicle va aparèixer el cadàver d’un guàrdia urbana totalment calcinat. Arran d’aquest cas, es van detenir dos agents de la Guàrdia Urbana com a principals sospitosos, que estan complint presó provisional sense fiança. Es tracta de la parella sentimental de la víctima i un company de la Guàrdia Urbana, amb qui suposadament mantenia una relació d’amagat de l’agent trobat mort. Per això tot apunta que el mòbil del crim va ser un triangle amorós. 

Segons el sumari del cas, ella va voler tallar la relació que tenia amb la víctima per les continuades mostres de gelosia d’ell i es va mostrar disposada a reprendre la relació amb el detingut, amb qui ja havia estat vinculada sentimentalment abans. Segons publica ‘La Vanguardia’, hi ha dues hipòtesis: la primera, que fos ella qui matés la seva parella i després demanés ajuda al detingut; i, la segona, que fossin els dos qui cometessin el crim de mutu acord.

La casa de la Vilanova i la Geltrú on vivien la víctima i la detinguda apunta com a escenari del crim. De fet, tant a l’interior de l’habitatge com al jardí es van trobar diverses taques de sang. Segons ‘El Periódico’, hi havia sang a dues sabates esportives i en tovalloles en el cubell de la roba bruta, mentre que a casa de l’altre detingut també se’n van trobar restes en una tovallola, unes botes i al lavabo.

Fiança de 250.000 euros com a responsables civils

La titular del Jutjat d’Instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú ha acordat una fiança de 250.000 euros per a cadascun dels dos detinguts per aquest crim. La magistrada ha iniciat els tràmits d’avaluació dels seus béns perquè en cas de sentència condemnatòria els dos investigats puguin fer front a aquesta quantitat com a responsables civils d’un presumpte delicte d’homicidi o assassinat.