Jordi Cuixart ha criticat en el judici del procés que “ens volen confrontar entre pobles d’Espanya”. El president d’Òmnium Cultural ho ha dit durant la seva declaració, amb referència a l’actuació policial de l’1 d’octubre. “Estic segur que a la resta de l’estat també s’ha vist com s’actuava sense cap tipus de sentit”, ha dit. Davant el tribunal, ha qualificat de “contrasentit” la confrontació.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Cuixart també ha fet referència al crit d'”A por ellos” amb què es van acomiadar agents de la Guàrdia Civil destinats a Catalunya pel referèndum. “A per qui? A per qui venien? A per ciutadans com nosaltres”, s’ha preguntat, afegint-hi que “soc fill d’una murciana, jo també soc mig espanyol“. “A qui volien pegar aquesta gent? A gent que estàvem exercint els nostres drets?”, ha seguit.

El líder sobiranista ha atribuït la violència de l’1 d’octubre a la policia i ha insistit que no es va incitar la ciutadania a enfrontar-se amb els cossos de seguretat. Ha estat quan el fiscal l’interrogava sobre aquesta qüestió quan ha retret al ministeri públic que “no li agraden les meves respostes”. La situació ha obligat al president del tribunal, Manuel Marchena, ha intervenir i ha demanat a Cuixart que contestés sense derivar al terreny polític.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ÚLTIMES NOTÍCIES: Judici presos polítics” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-presos-politics/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]