Imatge de Sarrià-Sant Gervasi

El ‘Hashtag Barcelona‘ debat aquest dimarts un dels principals problemes de brutícia que té la ciutat: les caques de gos. Malgrat les queixes continuades de veïns dels barris afectats i les campanyes de l’Ajuntament i altres entitats contra l’incivisme, el problema persisteix. D’altra banda, el segon dia del MWC 2019, la vaga al metro, i la represa del judici de l’1 d’octubre amb les declaracions de Jordi Cuixart i Carme Forcadell també són qüestions destacades a “El matí de Barcelona”.


Les caques de gos: un problema sense solució?

Segons un estudi de l’Ajuntament, els excrements de gossos representen el 48 % dels focus de brutícia que es detecta a la ciutat. Nou Barris, Sants-Montjuïc, Sant Martí i Ciutat Vella són els districtes que acumulen més queixes, mentre les campanyes de civisme tracten de posar remei a un problema que, de moment, no sembla que tingui solució. En parlem amb:

Segueix el debat en directe aquí, cada dia, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Cuixart i Forcadell declaren al Suprem

Aquest dimarts, es reprèn el judici de l’1 d’octubre amb les declaracions dels dos últims acusats: el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i l’ex-presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Aquesta setmana també comencen a declarar els testimonis. Analitzem el judici amb Robert Sabata, president de la Federació d’Advocats Europeus Demòcrates:


Segon dia d’aturades parcials al metro

TMB ha decidit incrementar un 15 % els serveis mínims decretats per les aturades parcials d’aquesta setmana al metro. Això, després que, durant el primer dia, es produïssin algunes aglomeracions. En parlem amb Jordi Gómez, secretari general de la secció sindical de la UGT a TMB-Metro:


L’actualitat a les xarxes

En el primer dia del Mobile World Congress s’ha parlat més de gestos i interaccions d’autoritats que de pantalles plegables, tot i que la vaga del metro ha estat protagonista. Pablo Casado ha explicat a les dones què és un embaràs i, per últim, les xarxes exploten contra Atresmedia per donar veu als feixistes de VOX. Ens ho explica el Toni Noguera:


La Fonoteca

El Nil Via recupera alguns dels testimonis de l’assassinat de Salvador Puig Antich, un dels últims presos executats pel franquisme, del qual aquest dissabte, 2 de març, se’n compleixen 45 anys:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: