El front policial de l’Estat s’amplia a Catalunya amb l’arribada de més agents de reforç. El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ho ha anunciat aquest dilluns. Les comitives d’agents que surten de diverses ciutats de l’estat han estat celebrades per ciutadans que els han acomiadat amb cants com “A por ellos” o “No estáis solos” a la ciutat de Huelva. A la comandància de Còrdova els han acomiadat un per un amb salutacions personalitzades i amb crits de “Viva la polícia”.

De Huelva n’han sortit mitja dotzena de cotxes patrulla de la Guàrdia Civil, que han rebut l’ovació de centenars de persones que s’han aplegat a les portes de la caserna. Alguns usuaris de Twitter presents a la convocatòria han assegurat que els catalans “no s’adonen que estan fent despertar Espanya” i asseguren que l’objectiu que ha de tenir la policia és “fer respectar la Constitució espanyola”. La publicació d’aquests vídeos a les xarxes socials està aixecant cada cop més polseguera.

A la ciutat de Còrdova un grup important d’agents antiavalots de la Policia Nacional han rebut la salutació personalitzada d’altres agents de la ciutat, abans de pujar a un autobús en direcció a Catalunya. A la façana de l’edifici, desenes de ciutadans els han encoratjat amb abraçades i encaixades de mans i exhibint banderes d’Espanya.