160 veïns del Raval s’han vacunat aquest divendres al punt mòbil de vacunació instal·lat a la rambla, a tocar de l’escultura el ‘Gat’, de Botero. Quan han obert, a les 10 del matí, de seguida s’hi han apropat persones que volien vacunar-se i una quarantena de persones feien cua. L’organització fa una valoració molt positiva de la jornada i estan satisfets amb la resposta de la ciutadania. Per això, afirmen que la voluntat és repetir l’experiència en altres barris de la ciutat on el ritme de vacunació és baix.

En aquest espai s’ha administrat, sense cita, la vacuna de Janssen al llarg de tot el matí -—fins a les 13 h—. L’objectiu ha estat vacunar persones del barri del Raval de més de 40 anys o que en tinguin entre 18 i 39 però que siguin vulnerables.

S’han vacunat ciutadans que no viuen al Raval

Que el vaccí que s’hi administra sigui el de Janssen, d’una sola dosi, ha fet que altres ciutadans, malgrat no complir amb els requisits de la crida, hagin anat al punt de vacunació per demanar igualment la vacuna. Sobretot, per poder viatjar als seus països d’origen, com per exemple, la Karina Fanyani.

Com que jo sóc de Xile, allà demanaven les dues vacunes per entrar al país”
Karina Fanyani

També s’hi han interessat altres persones només pel fet de quedar vacunats en un sol dia. És el cas d’Héctor Conforme, veí de Fabra i Puig, que s’ha apropat a aquest punt en conèixer que la vacuna que administraven era d’una sola dosi.

No m’havia vacunat perquè calia vacunar-se dues vegades”
Héctor Conforme

Es tracta de la primera prova pilot comunitària de vacunació després que al juny es fes una jornada de vacunació dirigida a la comunitat filipina. En aquest cas, la prova pilot ha estat impulsada conjuntament pel Consorci Sanitari de Barcelona, el Departament Salut, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el Districte Municipal de Ciutat Vella i la Creu Roja. A més, també hi han col·laborat altres entitats del barri.