Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana han desallotjat 4.000 persones a Barcelona la matinada d’aquest divendres, la primera sense toc de queda. El principal focus d’aglomeracions s’ha produït a les places de John Lennon, del Diamant i del Raspall, a Gràcia, on se celebren les festes. En aquesta zona s’han desallotjat 2.000 persones. El desallotjament s’ha fet principalment per consumir alcohol al carrer, no mantenir les distàncies de seguretat, no utilitzar les mascaretes i també per molèsties als veïns.

També a les platges de Barcelona, on els veïns temien una allau de persones fent botellades a la sorra, ha calgut desallotjar centenars de persones. Seguidament, els serveis de neteja han hagut de netejar la brutícia que havien deixat a la sorra. L’actuació policial ha tingut lloc després que el TSJC tombés la proposta del govern d’allargar el toc de queda a la majoria de municipis catalans.

Satisfacció per la retirada del toc de queda

Entre les persones que hi havia la matinada de divendres a les places de Gràcia, la sensació general era de satisfacció per la retirada del toc de queda. “Hi ha moltes altres coses que poden treure abans que la mobilitat, poder-te moure a qualsevol hora és bàsic”, comentava un dels assistents. “Em sembla fantàstic perquè així la gent pot sortir a divertir-se i passar-s’ho bé“, deia un altre. Tot i això, alguns lamentaven que la retirada de la mesura no hagi comportat l’ampliació de l’horari de les activitats i no hi hagi concerts fins més tard.

A la plaça del Sol o a la de la Vila de Gràcia la imatge ha estat de moltes persones sense guardar les distàncies de seguretat, bevent i sense utilitzar mascareta. Tot i això, una de les noies que hi havia explica que, segons la seva opinió, el toc de queda “no serveix per res”. I ho argumenta: “Ahir eren les Festes de Gràcia, hi havia toc de queda però la gent seguia estant al carrer”. “Entenc que hi hagi mesures de seguretat però al final els joves també n’estem una mica cansats“, diu encara una altra noia que també participava en la trobada. Molts diuen que no tenen por i que se senten protegits per les vacunes.

Saturació de l’espai públic

El tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat aquest divendres a Catalunya Ràdio que durant la nit s’han produït “algunes imatges” que no els han agradat per la “saturació” de l’espai públic i el consum de begudes alcohòliques al carrer, tant a Gràcia com a Ciutat Vella. Per evitar situacions com aquesta el govern ja anunciat que està estudiant com aplicar el toc de queda a les grans ciutats.