Les entrades anticipades exhaurides ja auguraven una assistència massiva al Saló del Manga, el primer que se celebra al recinte firal de Gran Via. I així ha estat. Alguns usuaris han mostrat a Twitter les cues quilomètriques que s’han format aquest dijous al matí, coincidint amb l’obertura de portes del primer dia de la 28a edició del certamen. En alguns moments la fila de gent que hi volia accedir arribava, pràcticament, fins a l’entrada de l’estació dels Ferrocarrils.

Tot apunta, per tant, que es compliran les previsions de l’organització, que confia a superar els 152.000 visitants del 2019, després de dos anys limitats per les restriccions per la pandèmia. Les entrades anticipades s’han esgotat, tot i que l’organització ha detallat que diàriament es posaran a la venda algunes en funció del flux d’assistents i de l’aforament. Això sí, s’hauran de comprar també en línia perquè el saló no té taquilles.

Tornen els autors japonesos després de la pandèmia

Aquesta edició arriba, a més, amb l’esperat retorn de convidats japonesos, que arran de la pandèmia, no havien pogut viatjar per les estrictes restriccions del seu país. Destaca l’autor de ‘The seven deadly sins’, Nakaba Suzuki, que actualment està treballant en la seqüela de la seva popular obra. En l’àmbit musical, un dels anuncis més celebrats és la presència de Yoko Takahashi, intèrpret de la cançó d’obertura d’un dels animes més populars de les últimes tres dècades: ‘Neon genesis evangelion’.

Entre les exposicions programades hi ha “Expokon“, que fa un repàs de la relació que existeix entre diferents disciplines esportives i el manga amb els personatges més populars dels còmics japonesos esportius. Una altra exposició està dedicada a ‘El incidente Darwin’, el manga de Shun Umezawa que va guanyar el premi a l’excel·lència de la divisió de manga 25 Japan Media Arts Festival. També hi ha una mostra de quimonos, així com ‘Manga Km0’, amb autors sorgits de l’Escola Joso de còmic japonès.