caserna del Bruc

(ACN) Militars de la caserna del Bruc han organitzat un sorteig d’una prostituta amb motiu de la Puríssima. Tal com ha informat el diari ‘Ara’, una setantena d’efectius formen part d’un xat en què s’ofereixen participacions per passar l’estona amb una dona de companyia per recaptar diners per les festes de la companyia. Segons el rotatiu, en aquesta conversa s’haurien enviat missatges en els quals es desqualifica i es vexa la noia amb comentaris masclistes.

Captures del xat dels militars. Foto: Diari ‘Ara’

El diari també apunta que en aquest grup no hi ha capitans ni sergents, però sí comandaments. El cas s’ha conegut arran de la denúncia de membres del regiment a l’Ara’ que, quan va veure el que plantejaven els seus companys, van decidir actuar i explicar-ho.

El cas pendent d’una investigació interna

Fonts militars de l’oficina de comunicació asseguren que aquestes conductes van en contra dels valors de l’Exèrcit i diuen que en cas de confirmar-se l’existència de les converses es farà una investigació interna.

Colau vol que es depurin responsabilitats

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a l’Estat una investigació urgent i que es depurin responsabilitats pel sorteig de la prostituta. En un missatge a les xarxes socials, Colau ha expressat la seva “indignació” per aquests fets com a dona i alcaldessa d’una ciutat “orgullosament feminista”. Ha afegit que fa falta un “canvi profund” a nivell educatiu, amb formacions regulars i amb reglaments actualitzats perquè aquest tipus d’actituds “no tinguin cabuda” a cap institució pública, ja que ha insistit que el mínim exigible és que es respectin els valors democràtics.