(Europa Press) L’Exèrcit informarà “de forma immediata” a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del sorteig d’una prostituta amb motiu de la Puríssima entre militars del Bruc amb comandaments implicats. Així ho han confirmat fonts militars que també diuen que per ara “no tenen constància formal” que s’hagi produït els fets “perquè les converses no han tingut lloc en cap xat oficial de la unitat”. No obstant això, també subratllen que si es confirmen els fets es farà una investigació interna.

La polèmica ha esclatat després que el diari ‘Ara’ publiqués que dos militars de l’Exèrcit de Terra van proposar en un grup de Whatsapp a la resta de membres de la unitat que participessin en una rifa per passar una estona amb una prostituta el dia de la Puríssima amb l’objectiu de recaptar diners per a les festes de la companyia.

La notícia també ha aixecat polseguera i molta expectació mediàtica. La caserna del Bruc s’ha llevat avui envoltada de càmeres que cobrien l’escàndol, mentre convidats i famílies accedien al recinte en motiu de la celebració de la Immaculada Concepció, patrona de l’Exèrcit de Terra.

Celebració del dia de la Immaculada Concepció a la caserna del Bruc

Colau reclama depurar responsabilitats

Entre les reaccions crítiques, hi ha hagut també de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha expressat la seva indignació i ha demanat a l’Estat una investigació urgent i que es depurin responsabilitats pel sorteig de la prostituta.

Fonts militars insisteixen aquestes conductes van en contra dels valors la institució i que en cas de confirmar-se, s’investigaran les converses. De moment, reiteren que s’informarà a la Fiscalia d’aquests fets.

Grande-Marlaska: “Absolutament rebutjable”

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha titllat de “barbaritat” la possibilitat que s’hagi dut a terme aquest sorteig al Bruc, i ha dit que confia que s’investigui. Des de Brussel·les, on assisteix a una reunió de ministres d’Interior de la UE, Grande-Marlaska ha indicat als periodistes que en cas de confirmar-se els fets, es tractaria d’una circumstància “absolutament rebutjable” i “aliena” al que ha de ser el comportament de qualsevol persona, “més encara si s’és un funcionari”.