Youssef Joudi va ser l’autor d’un dels missatges més significatius durant la celebració de la victòria de la selecció del Marroc contra Espanya en el pas a quarts del Mundial de Qatar. Les seves paraules conciliadores s’han reproduit milers de vegades a les xarxes socials, i tot i que ell no les utilitza, li ha sorprès el bon ressò que han tingut. L’aficionat, en ser entrevistat al programa especial en directe de betevé, es va mostrar agraït a “tots els catalans que accepten que nosaltres gaudim de la festa” i “amb seny, que és el que fem sempre”.

Un dia després, al ‘bàsics’ de betevé, ha explicat que li han arribat “moltes reaccions bones” i ha reafirmat el missatge d’entesa entre la comunitat catalana i la marroquina a Barcelona. Davant els avisos d’aldarulls que es pronosticaven des d’alguns sectors abans del partit, en Youssef ha reivindicat que el tarannà marroquí és tot el contrari, que el joc tàctic del partit va evidenciar: “Venim d’una cultura lluitadora, i ens fa mal que es vulgui embrutar això”.

Tot i així, aficionats joves com ell s’han sentit sota el focus aquests dies i el fet que els incidents fossin inexistents durant la celebració els ha alleugerit: “Tinc la sensació que havíem de donar bona imatge perquè la premsa ho estava esperant a la mínima”, ha explicat. I la seva realitat era a la inversa: “Amb els meus amics del dia a dia, que són catalans, ens fèiem conyes abans del partit. Escoltaves la ràdio i semblava un altre món, he notat que es buscava la confrontació“.

De fet, el partit el va veure amb la companyia de la seva família, i després d’una hora i mitja de nervis i patiment, una vegada assegurada la victòria a penals, va decidir “sortir-ho a celebrar al centre de Barcelona com qualsevol altre ciutadà quan guanya el seu equip”.

“Fent les coses bé t’estimaran a tot arreu”

El missatge d’en Youseff vol esvair tota la crispació generada, que considera que prové únicament “d’interès mediàtic”. Per això és partidari de “no donar protagonisme a aquelles veus que ens volen excloure. Els hem de deixar de banda, quedem-nos amb la gent inclusiva i tot el positiu que és conviure entre dues cultures”. Ha conclòs la intervenció afirmant que “fent les coses bé, respectant i sent una persona correcte, t’estimaran aquí i allà i a tot arreu”.