Richard Gere, Pep Guardiola, Joan Manuel Serrat, Marc Gasol i Rigoberta Bandini són algunes de les personalitats del món de la cultura i l’esport que protagonitzen la darrera campanya d’Open Arms. ‘Humans being Humans’ crida a la solidaritat ciutadana perquè la gent s’impliqui en la protecció de la vida de les persones en situació de vulnerabilitat. Des que va començar la seva tasca humanitària fa set anys, l’oneagé ha salvat més de 66.000 persones. Una tasca, que asseguren, no hauria estat possible sense el suport de la societat civil.

A bord de l’Open Arms Uno

L’actor i activista Richard Gere és el primer que protagonitza l’anunci de la campanya. Al vídeo comparteix imatges de la seva vida quotidiana i també apareix a bord d’una de les embarcacions d’Open Arms.

Gere va visitar el vaixell l’agost del 2019, quan l’embarcació va estar bloquejada al mar durant una vintena de dies. Un episodi que va acabar amb un procés judicial contra l’exministre italià d’Interior Matteo Salvini per un delicte de segrest.

Vídeo de la campanya d'Open Arms

Al igual que l’actor, altres personalitats públiques com l’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola; el cantautor Joan Manuel Serrat; el jugador de bàsquet Marc Gasol; i la cantant Rigoberta Bandini presten la imatge i la veu a la campanya.

Llancem la campanya per despertar l’ésser humà que tots tenim a dins, perquè  més que mai necessitem humans fent d’humans. Cuidem-nos”
Oscar Camps, director i fundador d’Open Arms

D’aquesta manera, Open Arms vol evidenciar que totes les persones “sense importar l’origen, el sexe, la religió o el color de la pell” tenen en comú “la vida, les emocions, projectes, desitjos i, sobretot, els drets”. Per això, quan aquets es veuen amenaçats l’instint més bàsic crida l’esser humà a “cuidar-se els uns als altres”.

“No som una organització humanitària. Som humans organizats”

“No som una organització humanitària. Som humans organitzats“, és la sentència amb que s’autodefineix Open Arms. Un missatge amb que apel·la al cantó més essencial de les persones i que diu que “és natural i necessari implicar-se en protegir la vida”.

Open Arms també recorda que en un moment de mentides i notícies falses, cal construir una món just per a què la vida humana sigui el més important. Per això, l’entitat insisteix que per seguir endavant amb la tasca de salvament marítim necessiten el suport de tothom per seguir endavant.