saló Manga Barcelona 2022

El saló Manga Barcelona ha obert portes aquest dijous 8 de desembre en la seva 28a edició. Enguany el certamen canvia el tradicional emplaçament a la Fira de Barcelona de Montjuïc i s’estrena a la Gran via, on ocupa els palaus 4, 6 i 7 amb 82.000 metres quadrats i un 6 % més d’expositors. L’organització preveu superar els 152.000 visitants del 2019, després de dos anys limitats per les restriccions per la pandèmia. Unes expectatives que tot apunta que es compliran, perquè ja s’han venut les entrades anticipades disponibles. Tot i això, es tornaran a vendre entrades diàries en línia segons el flux d’assistents de cada dia.

L’esperat retorn de convidats japonesos

El Manga Barcelona torna a apostar per l’animació i el cinema japonès, amb projeccions a l’Auditori de pel·lícules, i també amb activitats amb actors de doblatge cada dia. Aquesta edició arriba, a més, amb l’esperat retorn de convidats japonesos, que arran de la pandèmia, encara avui dia restringeixen els viatges. Destaca l’autor de “The seven deadly sins”, Nakaba Suzuki, que actualment està treballant en la seqüela de la seva popular obra.

A nivell musical, un dels anuncis més celebrats és la presència de Yoko Takahashi, interpret de la cançó d’obertura d’un dels animes més populars de les últimes tres dècades: “Neon Genesis Evangelion”. Del Japó també arribarà el pop de les FAKY i la barreja de sons més durs amb Mahousyoujo Ni Naritai.

La Kame Band, Víctormame o Tenkaichi Musical són altres de les propostes que segur faran ballar i emocionar al públic que s’acosti al Gran Escenari.

Programa d’exposicions: dels manga esportius a les tradicions escolars

Entre les exposicions programades hi ha ‘Expokon’, que fa un repàs a la relació que existeix entre diferents disciplines esportives i el manga amb els personatges més populars dels manga esportius.

Una altra exposició està dedicada a ‘El incidente Darwin’, el manga de Shun Umezawa que va guanyar el premi a l’excel·lència de la divisió de manga 25 Japan Media Arts Festival. També hi ha una mostra de kimonos, així com ‘Manga Km0’, amb autors sorgits de l’Escola Joso de còmic japonès.

saló Manga Barcelona 2022

Pels més petits, Manga Kids oferirà una experiència per descobrir com és anar a una escola japonesa. El retorn de la secció per als infants després de la pandèmia, ofereix les tradicions dels escolars japonesos, es podran emprovar una de les típiques motxilles i, fins i tot, podran aprendre les salutacions i rutines matinals.