La jutgessa d’instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú ha prorrogat la presó preventiva per als dos agents de la Guàrdia Urbana investigats pel crim prop del pantà de Foix. La instructora del cas els ha citat aquest dimarts als jutjats de Vilanova i la Geltrú a instàncies de la Fiscalia per revisar la mesura cautelar, ja que aviat farà dos anys que van ingressar a presó. 

Els dos investigats han arribat separats als jutjats de Vilanova: ella provinent de Brians 1 i ell, de Quatre Camins. A dins la sala, tampoc no s’han vist les cares perquè s’han fet vistes individuals en què tots dos han utilitzat el torn de paraula.

Els Mossos d’Esquadra els van detenir el maig de 2017 com a principals sospitosos de la mort d’un altre agent del cos que va aparèixer totalment calcinat dins el maleter del seu vehicle prop del pantà de Foix.

Tant la fiscalia com l’acusació particular -és a dir, la família de la víctima- han demanat la pròrroga de la presó preventiva i la jutgessa l’ha acordada. La mesura es podrà allargar dos anys més com a màxim, ja que és el temps que preveu la llei. S’espera, però, que el cas arribi a judici abans.

La investigació del crim

Paral·lelament, la investigació del crim ja s’ha tancat. Fonts jurídiques han confirmat a betevé que aquest dilluns la jutgessa va posar punt final a la instrucció del cas i, en una providència, ha donat cinc dies a les parts perquè presentin els escrits d’acusació i defensa.

Segons ha pogut saber betevé, l’acusació particular demanarà que es condemnin els dos acusats per un delicte d’assassinat, penat amb 25 anys de presó. Segons el lletrat, Juan Carlos Zayas, els dos acusats “van participar en el mateix nivell en la mort” i van actuar en traïdoria perquè, segons assegura, “la víctima no es va poder defensar”.