El president de la Comissió de Seguretat del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Sans, assegura que en qualsevol procés de reconstrucció d’edificis “hi ha un risc d’incendi que és inevitable“. Ho ha dit en relació amb l’incendi d’aquest dilluns a la catedral Notre-Dame de París que en va fer caure el sostre i l’agulla central.

L’enginyer, en una entrevista a l’Agència ACN, ha explicat que en aquests processos hi treballen molts equips de diverses empreses i, malgrat hi hagi “bona” coordinació, en algunes fases hi ha més risc de foc que en d’altres. En aquest sentit, assegura que “és un clàssic” que passi i la gravetat és “molt elevada” tot i que succeeixi poques vegades. A Barcelona, és recordat l‘incendi del Gran Teatre del Liceu el 1994.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”25 anys de l’incendi del Liceu de Barcelona | Imatges històriques” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/incendi-liceu/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Per això, durant les rehabilitacions, Sans recomana, d’una banda, “complir amb les normes i les disposicions legals; i, de l’altra, “aplicar el sentit comú per no generar situacions de risc”. Ara bé, també remarca que, a la ciutat, els edificis equiparables a Notre-Dame no tenen un component de fusta tant elevat, un material que “òbviament” crema més que d’altres.

“El foc va arrasar-ne el sostre de manera molt ràpida”

Sobre l’incendi de Notre-Dame, Sans ha explicat que “el foc va arrasar-ne el sostre de manera molt ràpida” perquè està construït amb fusta, un material “molt combustible”. També ha destacat el fet que les dues torres centrals s’hagin salvat de l’incendi, cosa que atribueix a la “gran solidesa constructiva” respecte a l’agulla, que va caure.

El president de la Comissió, que va ser inspector del cos de Bombers de la Generalitat, ha destacat el cos de Bombers de París. Ha dit que està format per militars i que “és dels millors del món”.