Les cadires de vigilància de les platges de Barcelona, de metall i de fa 30 anys, podrien passar a la història l’any vinent. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), qui s’encarrega d’aquest material, posarà a prova un nou model a partir de l’1 de juny que, si funciona, es podria implantar a totes les platges l’estiu vinent.

Es tracta del mateix prototip que ja es va provar l’any passat però que els socorristes van rebutjar i que ara s’ha millorat amb els seus suggeriments. La cadira serà més robusta, tindrà uns 30 centímetres més d’alçària, hi haurà escales i la cabina es tancarà completament amb una mampara.

Des de la CGT, el sindicat majoritari dels socorristes de Barcelona miren amb recel el nou model. El president de la secció sindical, Salvador Zettelmann, ha considerat que la mampara farà que a l’interior de la cabina faci més calor que a l’exterior, i assegura que no estaran completament protegits del sol.

“Les millores que proposen seguiran sent insuficients perquè no deixa de ser una cadira. Una mica millor que l’actual, però serà una marquesina i no un habitacle tancat. Necessitem una torre tancada, a on no entrin les radiacions i es protegeixi el treballador de la climatologia”

A més, els socorristes demanen immediatesa a l’hora de posar solucions, ja que les millores d’aquest any arriben un any després d’haver valorat el model anterior. Els treballadors també fan un toc d’alerta pels dos casos de càncer de pell (un melanoma i un carcinoma), a més de quatre casos més de lesions cutànies, que han assegurat que hi ha entre els treballadors i que atribueixen, en part, a les condicions en què treballen.