El moviment veïnal Diagonal Mar fa anys que reclama la reforma del passeig Marítim entre el pavelló de la Mar Bella i el Fòrum i, tot i que, expliquen, el govern municipal anterior ja tenia un projecte, finalment l’obra no es farà en el mandat actual.

Representants veïnals de la zona demanen l’eliminació de l’aparcament de vehicles que hi ha i proposen alternatives per als cotxes. També reivindiquen l’ampliació de la zona per a vianants. Expliquen que en el tram més estret hi ha problemes de convivència en els moments de més afluència a les platges. Volen que s’aprofiti la retirada parcial de cotxes que es farà a causa de les obres de millora al dic de seguretat del Port Olímpic per iniciar d’una vegada per totes la urbanització del tram més perifèric del passeig.

Un passeig Marítim sense cotxes

Volen que desapareguin els cotxes del costat de la platja en el tram més perifèric del passeig Marítim. Reclamen que es reformi la part del passeig ubicada entre el pavelló de la Mar Bella i el Fòrum i proposen alternatives per a l’aparcament de vehicles. Per exemple, el Moviment Diagonal Mar explica que hi ha un pàrquing de B:SM al lateral de la ronda del Litoral, a només uns metres de les platges, que està buit i que també n’hi ha un altre on fins fa uns dos anys havia estat el dipòsit de la grua municipal.

La reforma segueix al calaix

Els veïns expliquen, a més, que la retirada dels cotxes és clau per poder ampliar la zona de vianants del passeig, que en les parts més estretes presenta problemes de convivència a les èpoques de més afluència. Per això volien que l’obra es fes abans de l’estiu. Ara l’Ajuntament ha explicat que abans es necessita l’espai per a les obres de millora del dic de seguretat del port. Els treballs començaran en uns mesos i duraran dos anys. Comportaran una retirada parcial dels vehicles, que els veïns demanen que sigui total. També volen que els partits es comprometin a fer la reforma definitiva d’aquest tram del passeig en el proper mandat.