El Banc de Sang i Teixits de Catalunya s’ha sumat a la campanya mundial “Bleed for the throne”, que promou la donació de sang coincidint amb el llançament de l’última temporada de la sèrie ‘Joc de trons’, de la productora HBO. La iniciativa s’allargarà durant tota la jornada d’aquest dimarts. Des de l’organització es mostren optimistes perquè ‘Joc de trons’ és un reclam molt important i els seguidors de la popular sèrie han fet molta difusió de l’esdeveniment a través de les xarxes socials.

Donació de sang als principals hospitals barcelonins

La campanya de donació especial es fa a diferents espais de Barcelona com els hospitals de Sant Pau, el Vall d’Hebron i el Clínic que tenen punts fixos. I de punts mòbils se n’ha instal·lat un a la llibreria Gigamesh, situada al número 8 del carrer de Bailèn. En aquest establiment s’han reunit diversos fans que han rebut pel gest altruista un llibre i una samarreta.

Previsió: 1.000 donants de sang en un dia

El Banc de Sang espera que durant tota la jornada es facin un miler de donacions de sang a Catalunya. Durant la Setmana Santa les reserves baixen un 25 % i per això la campanya s’ha fet coincidir amb l’inici d’aquests dies de festa. Una altra de les èpoques en què també les reserves de sang són inferiors és durant el Nadal. L’entitat vol que la donació de sang es converteixi en un hàbit i explica que les dones poden donar tres cops l’any, mentre que els homes ho poden fer quatre.