restaurants setmana santa

Els restauradors han servit aquest diumenge l’últim sopar de l’any als establiments, ja que a partir de dilluns entren en vigor les noves restriccions que els limiten l’activitat i que els obliguen a les nits, entre les 19 i les 22 h, a oferir només àpats per emportar. En alguns casos, com els restaurants Alchemix i Pepito, ubicats a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, aquestes mesures han provocat una allau de cancel·lacions.

Darrere dels menús de Nadal hi ha molta feina

Molta gent havia reservat taula per sopar durant les festes nadalenques però amb les últimes restriccions aprovades pel Procicat no serà possible. Un dels treballadors d‘Alchemix, Ignasi Ussia, ha volgut recordar que darrere dels menús de Nadal hi ha molta feina prèvia i es queixa de la poca antelació amb què se’ls ha avisat de les restriccions: “Amb dos dies d’antelació cancel·lar-ho tot és un greu problema”, ha dit.

D’altra banda, David Hombrado, del restaurant Pepito, ha afirmat que tothom qui tenia reserves per sopar està cancel·lant i que els clients que volien anar a dinar truquen per avançar l’hora de la reserva. Això és tradueix en una reducció dels ingressos amb què comptaven aquest Nadal i amb què preveien reduir part de les pèrdues que acumulen des que va arrencar la pandèmia del coronavirus.

“Galleda d’aigua freda” també per als hotelers

Un dels gremis que s’ha salvat “a mitges” de les noves restriccions és l’hoteler. Els restaurants d’allotjaments turístics poden servir àpats a l’establiment per sopar, però només als clients allotjats. Un matís que el Gremi d’Hotels de Barcelona han titllat de “galleda d’aigua freda” i ha assegurat que els suposarà l’anul·lació de bona part de les reserves d’allotjament i de sopars previstos per aquest Nadal.

El sector es queixa que ja estan en una situació “límit i dramàtica” i que aquesta decisió afectarà persones que tenien previst treballar durant els dies de Nadal, els proveïdors i també les contractacions artístiques. El director general del Gremi, Manel Casals, també ha carregat contra l’Ajuntament perquè assegura que ha fet cas omís de les peticions d’ajudes municipals que han demanat els hotelers.