gent al Portal de l'Angel per Nadal

(ACN) Només 24 hores després de l’anunci del primer ministre britànic, Boris Johnson, la presidència de torn de la Unió Europea ha convocat una reunió d’urgència aquest dilluns del comitè de resposta de crisi de la UE sobre el coronavirus per valorar els últims desenvolupaments derivats d’aquesta nova variant. L’únic punt a l’agenda serà analitzar la “coordinació de la UE en la resposta” a la nova soca.

Precisament, el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties ha emès aquest diumenge un informe en què recomana als estats “fer tests, aïllar i seguir els contactes” de la gent que provingui de les zones on s’estén la nova variant del virus, com el Regne Unit, o tinguin vincles epidemiològics amb casos amb aquesta nova soca.

Està “fora de control”

Aquest diumenge, el govern britànic ha admès que la nova variant de la covid-19, que es contagia molt més ràpid que les anteriors, està “fora de control”. Així ho ha dit el ministre de Salut, Matt Hancock, en entrevistes a la BBC i SkyNews. “Tenint en compte com de ràpid s’estén la nova variant del virus, serà molt difícil mantenir-lo sota control fins que haguem desplegat la vacuna”, ha afegit Hancock, que ha demanat als ciutadans que actuïn “com si tinguessin el virus” i es quedin a casa per evitar més contagis.

Mentrestant, creixen els estats europeus que suspenen les connexions aèries o ferroviàries amb el Regne Unit per evitar l’arribada de la nova soca del virus. Ja ho han fet els Països Baixos, Bèlgica i Itàlia. Espanya ho estudia, en espera d’una resposta “coordinada” de la Unió Europea.