El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha defensat el document de recomanacions per a la presa de decisions en casos de sospita de la covid-19, un text en què es recomana no ingressar a l’UCI els pacients de coronavirus amb més de 80 anys. Segons Padrós, es tracta d’una “guia orientativa d’actuació” i ha destacat que sempre “preval el criteri clínic”. Tot i això, el president del col·legi ha reconegut que algunes expressions del document podrien haver estat “més encertades”.

D’altra banda, Jaume Padrós ha defensat que un malalt en estat greu pot no requerir ser ingressat. “No és veritat que hagin de beneficiar-se d’un recurs hospitalari”, ha argumentat. Amb l’escenari actual de manca de recursos als centres hospitalaris a causa de la covid-19, Padrós ha explicat que els equips mèdics tenen “elements de marcatge per poder identificar aquells pacients que per la seva situació es podran morir” i a qui cal garantir “un final de vida digne que a vegades no inclou el recurs hospitalari”. Per tot plegat, el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona ha afirmat que “quan hi ha limitació de recursos, el cribratge ha de ser més estricte” perquè cal “prioritzar en funció de qui pot treure’n més benefici”.

“L’únic que reclamem és fer la feina amb seguretat”

Padrós s’ha mostrat “molt preocupat” per la manca d’equips de protecció dels quals disposa el col·lectiu sanitari. “És molt difícil treballar amb tranquil·litat quan ho estàs donant tot però no tens els elements de protecció mínims”, ha lamentat. Per això, el president del Col·legi de Metges ha reclamat “fer la feina amb seguretat perquè l’exposició i el contagi no vagin més enllà del que sigui raonable” i ha demanat “sumar sinergies per trobar solucions”.