El Departament de Salut ha iniciat aquesta setmana els treballs per habilitar un hospital temporal al recinte de la Gran Via de Fira de Barcelona, que servirà per atendre pacients amb coronavirus. Fonts de Fira de Barcelona han explicat a betevé que els treballs s’allargaran “uns dies” i, per tant, aquest espai —anomenat Fira Salut— podria no obrir aquesta setmana, tal com havia anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés. De fet, l’hospital de campanya de Fira de Barcelona encara no té data d’obertura.

En una primera fase, l’espai podrà acollir 300 llits, però l’objectiu és arribar als 2.000 amb la possibilitat que les instal·lacions es puguin ampliar. Els responsables d’atendre els pacients seran més de 600 professionals de la xarxa assistencial de salut, provinents sobretot dels centres d’atenció primària: 15 especialistes hospitalaris, 120 metges d’atenció primària, 120 professionals d’infermeria, 240 auxiliars i 120 cel·ladors. Funcionaran en cinc torns per cobrir les 24 hores del dia.

Més enllà del recinte firal de la Gran Via, també s’han habilitat com a hospitals de campanya pavellons esportius i hotels de Barcelona. En concret, ja hi ha 12 hotels destinats a acollir pacients lleus de covid-19 i personal sanitari, com ara l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza.