En un comunicat emès aquest dimecres, la Red de Cuidados Antirracistas assegura que la Guàrdia Urbana els va multar dimarts passat quan estaven repartint aliments a famílies migrants afectades pel confinament del coronavirus.

60.000 € de multa

Segons l’entitat, els fet van passar dimarts, 30 de març, a les 20 h a l’avinguda Diagonal a l’altura de la plaça de Mossèn Jacint Verdaguer. Afirmen que la Guàrdia Urbana els va sancionar “quan es trobaven en una ruta de distribució d’aliments destinats a famílies migrants… Malgrat presentar tota la documentació justificant i mostrar-los les bosses d’aliments ens van emetre dues multes en les quals ens imputen no atendre a l’autoritat policial“.

La xarxa diu que les multes emparades en la llei mordassa i el reial decret poden anar dels 100 als 30.000 €.

La tasca de la Red de Curas Antirracista

Segons expliquen en el comunicat, la xarxa aglutina una desena de col·lectius migrants i antiracistes que, en conjunt amb xarxes de suport mutu de barri, s’encarreguen de distribuir aliments i recursos bàsics a famílies migrants que en el context del decret d’emergència sanitària i confinament queden excloses de tots els ajuts oficials i, per tant, no disposen d’ingressos ni tenen garantida la subsistència bàsica.

La Red de Curas Antirracista assegura que ja ha realitzat una crida els col·lectius de migrants i racialitzats a denunciar l’abús policial en el context del reial decret.

700 denúncies al dia

Segons l’Ajuntament, aquests dies, entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra estan tramitant unes 700 denúncies al dia per incompliment del confinament. En aquest sentit el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ja va avançar que “pot haver-hi algun cas excepcional en què hi hagi un error que serà revisat”.