La pandèmia del coronavirus està causant problemes econòmics greus a un ampli ventall de sectors de la població i també a moltes entitats socials que treballen a Barcelona. La darrera que ha fet una alerta en aquest sentit a Barcelona és la Fundació Aspasim, dedicada a les persones amb discapacitats psíquiques. En un comunicat, els responsables demanen a les administracions que dotin les entitats com la seva de la liquiditat necessària per donar resposta als efectes de la covid-19.

Tres positius per coronavirus a les llars

La Fundació Aspasim atén actualment 284 persones amb alguna discapacitat intel·lectual greu en diferents escoles, tallers i llars, de les quals 70 viuen en una desena de pisos residència tutelats per professionals. Degut a la pandèmia, s’ha aturat l’activitat a les escoles i els tallers i tots els treballadors donen cobertura a la tasca assistencial de les llars. La seva missió és mantenir l’estabilitat clínica de les persones discapacitades durant el confinament.
Malgrat aquest reforç del servei, la fundació assegura que no tenen prou capacitat per fer la feina com caldria. Aquest fet s’ha posat especialment en relleu després que s’hagin detectat tres casos positius en tres llars. Aquesta circumstància ha obligat a confinar una part de la plantilla i establir uns torns rotatoris, que han fet minvar el personal del qual disposen.

A banda de la manca de personal, la fundació explica que ha hagut de fer una gran despesa en material de protecció com mascaretes, guants i també gels desinfectants perquè les administracions no estan proporcionant prou equips de seguretat. Per tot plegat, l’entitat ha demanat suport econòmic a les famílies vinculades a Aspasim i reclama a les administracions que es faci càrrec de totes les despeses possibles perquè la fundació pugui dur a terme la seva tasca en les condicions adients. A més, afirma que la seva situació és la mateixa que pateixen la resta d’entitats de la ciutat.