El Departament d’Educació ha decidit aquest dimecres que les proves d’oposicions de docents es faran entre el setembre i el novembre d’aquest 2020, sense especificar la data. Les proves s’havien ajornat a causa de l’emergència pel coronavirus, però Educació encara no havia dit fins quan. Segons el govern català, la baremació dels mèrits serà al desembre i la solució definitiva es coneixerà el gener del 2021.

Educació ha informat en un comunicat que la decisió s’ha pres amb el vistiplau dels sindicats de la mesa sectorial. Les persones que passin les oposicions seran nomenades funcionàries en pràctiques el setembre del 2021, tal com estava previst. També es manté la previsió de realitzar la convocatòria de places per a l’estabilització dels llocs interins durant els anys 2020, 2021 i 2022.

El calendari amb les dates més concretes s’establirà properament, però de forma orientativa les dates seran:

  • Prova de llengües oficials per a qui no n’acrediti el coneixement: primera setmana de setembre del 2020.
  • Presentació de la programació i unitat didàctica: primera setmana de setembre del 2020.
  • Defensa de la programació i unitat didàctica: setembre – primera quinzena d’octubre del 2020.
  • Segona prova: supòsit pràctic i desenvolupament d’un tema: octubre-novembre del 2020.
  • Valoració dels mèrits: desembre del 2020.
  • Resolució d’aspirants seleccionats: gener del 2021.

Les oposicions que s’han ajornat estaven previstes inicialment per a mitjans d’aquest mes de juny pel que fa a la prova pràctica.

Educació ha convocat 5.000 places, que corresponen a les especialitats de professors d’ensenyament secundari, d’escoles oficials d’idiomes, d’arts plàstiques i disseny, i dels mestres de taller d’arts plàstiques i disseny.