La comissaria de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella ha hagut de ser desinfectada aquest dimecres després que es detectés, en una anàlisi de l’aigua corrent, el bacteri de la legionel·la. Mentre s’ha estat fent el tractament, ha estat prohibit l’ús de l’aigua a l’edifici, i això ha fet que els agents s’hagin hagut de dutxar a les dependències de la Barceloneta, al passeig de Joan de Borbó. Segons l’Ajuntament, aquest mateix dimecres al matí s’hi ha restablert la normalitat.

 

El sindicat CSIF denuncia falta d’informació

El sindicat CSIF assegura que es tenia coneixement de la presència del bacteri el 12 de març i que els agents de la comissaria de Ciutat Vella no se’n van assabentar fins a aquest dimarts, quan van rebre la trucada de l’empresa encarregada de realitzar la desinfecció.

També es queixen que no s’hagin pres mesures preventives abans i que no s’hagi  instal·lat cap dispensador d’aigua corrent per poder beure aigua i rentar-se mentre ha durat la desinfecció. En el mateix comunicat, el sindicat també es refereix al coronavirus i denuncia que falta material per protegir els agents de possibles contagis.

 

Es va detectar en una anàlisi rutinària

L’Ajuntament assegura que l’anàlisi que va permetre detectar el bacteri de la legionel·la era rutinària i es va fer a mitjans de març, igual que es fa a la resta de dependències municipals. També defensa la rapidesa de l’actuació tenint en compte que l’empresa encarregada de fer les anàlisis els va alertar a les 19 h de dimarts dels resultats.