RCDE Stadium de blanc pels sanitaris

El RCD Espanyol ha anunciat que, a partir de les 20 h, i mentre duri la crisi del coronavirus, l’RCDE Stadium s’il·luminarà amb el color blanc per retre homenatge als serveis sanitaris que estan multiplicant els seus esforços aquests dies.

Dels balcons a les façanes

La iniciativa del club blanc-i-blau agafa la idea de la proposta ciutadana d’agraïr als serveis sanitaris la seva implicació amb la lluita contra el covid-19. Des de fa un parell de dies, els balcons i finestres de les cases s’estan omplint de gent confinada que vol mostrar el seu suport a infermeres, metges i tot el personal sanitari. Ho estan fent amb aplaudiments i ara, l’Espanyol ho farà també de manera visual.

 

Des d’avui, dilluns, 16 de març i durant una setmana , la façana de l’RCDE Stadium s’il·luminarà de color blanc i segons indiquen a la pàgina web del club “com a reconeixement a l’esforç, treball i sacrifici de tot el personal sanitari. Aquesta acció s’estendrà al llarg d’aquesta setmana. El club blanc-i-blau, que insta tothom a quedar-se a casa per frenar la corba i a seguir les recomanacions de les diferents autoritats en nom d’aconseguir l’objectiu, també se suma als homenatges.”

El color blanc

En el mateix comunicat, l’entitat blanc-i-blava informa que “a més de les sonores ovacions que s’han escoltat en totes les ciutats també s’ha demanat penjar llençols, tovalloles o draps blancs en les finestres i terrasses. Aquesta iniciativa, inspirada en l’exemple italià, a més de transmetre l’estima i afecte a tots els sanitaris també pretén infondre ànims a la societat en uns moments en què tots els ciutadans han de romandre confinats en els seus domicilis per prevenir la multiplicació dels contagis.”

La façana de l’RCDE Stadium més solidària

No serà la primera vegada que l’Espanyol utilitza la façana per mostrar la seva solidaritat. Des de la seva inauguració, l’estadi blanc-i-blau ha servit per estar al costat de les víctimes del càncer de mama o amb les familiars i seguidors del Chapecoense en l’accident que van patir el novembre del 2016, entre d’altres iniciatives.