Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume contra la violència masclista. Sota el lema “Volem cuidar la vida!”, els manifestants, principalment homes, han volgut mostrar que rebutgen la violència envers les dones i estan compromesos a erradicar-la. L’acte l’ha convocat la Xarxa 21 d’octubre d’Homes contra les violències masclistes, que es va crear ara fa un any, i que té 36 entitats adherides.

La concentració ha començat a les sis de la tarda per, com han explicat, “donar un espai als homes indignats amb les violències masclistes i compromesos amb el seu propi canvi”. En l’acte s’ha llegit un manifest, en què s’ha recordat les 50 dones assassinades a mans d’homes aquest 2023 i s’ha fet una crida als homes “que callen o aplaudeixen davant d’agressions com les del cas Rubiales“.

Per una societat sense jerarquies i cooperativa

Abans de la lectura del manifest, els participants han fet un cercle per representar la societat que aspiren a construir: un espai d’igualtat, sense cap jerarquia ni rol i on es fomenti la cooperació. També hi ha hagut una ballada de gegants a càrrec dels Gegants de Cubelles.