Els nous semàfors amb les figures de Mortadel·lo i Filemó ja són una realitat. Aquest dissabte s’ha estrenat el nou model a Sant Martí de Provençals, situat a la cruïlla del carrer del Treball amb el del Concili de Trento. Es troba just a tocar de la biblioteca Gabriel García Márquez, on ja hi ha un espai dedicat al seu creador, el dibuixant Francisco Ibáñez. Mentre que el semàfor verd mostra la figura de Mortadel·lo, el vermell recull la de Filemó. D’aquesta manera, Barcelona homenatja Ibáñez, mort al juliol.

Collboni al semàfor Mortadelo

A finals d’any s’instal·laran més semàfors

Aquest dissabte s’han estrenat els primers dos semàfors i abans de finals d’any, l’Ajuntament de Barcelona n’instal·larà tres parells més. Dos estaran situats a la cruïlla de la Gran Via amb el carrer de Bac de Roda, dos més a la ronda de Sant Pere amb el passeig de Gràcia, i un parell més en un dels xamfrans del Mercat de Sant Antoni, a Comte d’Urgell amb Manso.

A l’acte de presentació hi ha assistit l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i també la filla del dibuixant, Núria Ibáñez, entre altres familiars. També el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, i la directora editorial de Random Penguin House, Gemma Xiol. A més, hi ha participat el professor navarrès Francisco Javier Ibáñez, que curiosament té el mateix nom del dibuixant, que va ser qui va impulsar la iniciativa dels semàfors. Tots ells han destacat la llarga trajectòria d’Ibáñez i la seva vinculació amb Barcelona, motius pels quals el dia 4 va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Cultural.