Marta Busto

Els veïns de la Salut, a Gràcia, s’han mobilitzat aquest dissabte al migdia contra l’augment del turisme al barri i especialment per evitar la construcció d’un mirador al Coll del Portell, on hi ha una de les entrades més desconegudes del Parc Güell. Temen que es converteixi en un nou espai d’atracció turística i això perjudiqui el veïnat com asseguren que ja ha passat als búnquers del Carmel. De fet, a la mobilització s’hi ha afegit el Consell Veïnal del Turó de la Rovira.

El bus del barri 116, saturat per l’increment de turistes

La plataforma Recuperem la Salut també es manifesta contra l’augment de taxis i vehicles VTC a la zona, molt vinculat a la pressió turística. Aquest col·lectiu també denuncia la saturació del servei de la línia de bus del barri 116 per l’allau de visitants, una situació semblant a la que es viu amb la línia V19. De fet, ja han començat a recollir signatures per demanar millorar les freqüències del 116.

Imatge de Marta Busto

La manifestació ha començat a la rambla de Mercedes i ha recorregut el carrer de Larrard. Al llarg de la protesta també han demanat protegir els entorns escolars al barri i millorar-ne el transport públic.