Una cinquantena d’activistes de diferents moviments socials, entre els quals el Sindicat de Llogateres i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), han ocupat l’Hotel Cortés al carrer de Santa Anna, a Ciutat Vella. Segons han explicat a través d’un comunicat, l’establiment té propietat israeliana i amb aquesta acció han volgut denunciar els atacs militars a Palestina i els recents bombardejos a Gaza. Fonts policials han confirmat a betevé que agents dels Mossos d’Esquadra han intervingut en la protesta i que han fet diverses identificacions, però cap detenció policial.

Banderes palestines a la façana de l’hotel

Durant la protesta, han desplegat una gran pancarta i han cridat consignes contra Israel. També han hissat banderes palestines a la façana de l’establiment. Un grup d’activistes ha entrat al vestíbul de l’establiment. L’acció vol denunciar “la impunitat pel genocidi contra milers de palestins”, dies després de l’atac d’Israel a un hospital a Gaza. La protesta arriba poques hores abans de la manifestació prevista aquesta tarda en defensa de Palestina i contra els bombardejos a Gaza.

La Comunitat Israelita de Barcelona (CIB) ha denunciat l’ocupació d’un hotel al carrer de Santa Anna aquest dissabte com un acte “antisemita”. 

La comunitat jueva de Barcelona denuncia per “antisemita” l’ocupació de l’hotel a Ciutat Vella
Han reclamat a les autoritats catalanes que condemnin “de manera rotunda les agressions contra propietats o ciutadans jueus”.

Reaccions municipals a la protesta

Aquesta protesta ha generat reaccions polítiques de l’Ajuntamen i condemnes per part del PSC, Trias per Barcelona i el PP. L’alcalde, Jaume Collboni ha volgut condemnar “qualsevol acte de violència o l’assenyalament de persones o propietats” i ha destacat que Barcelona “és una ciutat que promou el respecte als drets humans”.

Per part de Trias per Barcelona, el regidor Jordi Martí Galbis també ha condemnat amb contundència l’ocupació de l’hotel i ho ha comparat amb la Nit dels vidres trencats de 1938, quan els nazis van atacar diversos establiments jueus a Alemanya. A través de les xarxes socials, ha assegurant que “Barcelona no es pot convertir en una ciutat en què es violenten béns per raons de nacionalitat, creença, ètnia o origen dels propietaris.”

També ha condemnat l’acció el president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, que s’ha desplaçat fins a l’establiment per denunciar que “atacar un hotel perquè el gerent és jueu és nazisme.”