bandera palestina hotel ocupat

(ACN) L’entitat Comunitat Israelita de Barcelona (CIB) ha denunciat l’ocupació d’un hotel al carrer de Santa Anna aquest dissabte com un acte “antisemita”. Es tracta de l’establiment propietat d’un grup israelià a Ciutat Vella, del qual un grup d’activistes ha ocupat durant més de mitja hora el vestíbul i ha despenjat les banderes de la façana, que han substituït per les de Palestina. Per a la CIB, aquesta acció suposa “un brutal acte d’antisemitisme” i ha reclamat a les autoritats catalanes que condemnin “de manera rotunda les agressions contra propietats o ciutadans jueus”.

“No som responsables del que està passant a Israel i la franja de Gaza, ni del patiment de la població palestina sota el govern del grup terrorista Hamas, ni del patiment de les poblacions israeliana i palestina per les seves accions terroristes. Culpabilitzar tot un col·lectiu pel que fan alguns dels seus membres és racisme i, en el cas de jueus, antisemitisme“, han difós en un comunicat.

Demanen explicacions a la CUP i al Sindicat de Llogateres

També ho és, han dit, “marcar les propietats de jueus i envair-les”. Per això, han reclamat explicacions a la CUP i al Sindicat de Llogateres, als qui ha acusat de participar en l'”assalt d’aquesta propietat” i d’haver-s’hi “solidaritzat”. Alhora, els ha retret no haver fet cap posicionament contra Hamas, “responsable de l’assassinat, tortures i segrest de més d’un miler i mig de persones”.

Segons ha explicat la CIB, “culpabilitzar els jueus en massa i marcar les seves propietats va ser el començament del genocidi jueu perpetrat per l’Alemanya nazi i els seus aliats de l’Europa feixista”, per això ha reclamat als dirigents polítics que “denunciïn aquestes actituds racistes, repressives i generadores d’odi”.