Els Mossos d’Esquadra han detingut un home acusat d’haver comès 21 robatoris a diferents establiments i domicilis de Barcelona. Acumulava 70 antecedents policials i havia actuat sobretot a l’Eixample i Ciutat Vella, on la policia creu que va cometre almenys 17 robatoris. Segons els Mossos, forçava els accessos d’hotels, restaurants, farmàcies i domicilis per robar-hi diners i objectes de valor.

Els agents el van detenir el 2 d’octubre per robatoris a l’estiu, entre juny i setembre. El lladre acumula més de 60 antecedents policials i només aquest any suposadament ha comès 30 delictes. Segons la policia, actuava seguint un mateix patró: mirava de passar desapercebut entre la gent quan entrava als establiments, s’assegurava que ningú el vigilava i aleshores forçava portes secundàries per accedir a zones privades o reservades. Un cop a dins, recorria la zona amb l’objectiu de trobar el botí.

Robava diners, joies i aparells electrònics

Segons els Mossos, el detingut no dubtava a forçar les portes, trencar cadenats i panys i caixes enregistradores per endur-se diners i objectes de valor. A dos dels robatoris el van sorprendre els residents i va haver de fugir. Acostumava a robar aparells electrònics com telèfons mòbils, càmeres de vídeo o fotogràfiques, tauletes electròniques, ordinadors portàtils, rellotges de luxe, bosses de mà o qualsevol objecte de valor i diners.

En total la policia creu que va robar a set hotels, quatre restaurants i cafeteries, sis supermercats, una farmàcia i tres pisos. Després de ser detingut, va passar a disposició judicial el 4 d’octubre al Jutjat d’Instrucció núm. 6 de Barcelona.