19.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 70.000, segons els organitzadors, han participat en la manifestació a Barcelona contra els bombardejos d’Israel a Gaza i en defensa de Palestina. Una marxa unitària de més de 300 entitats amb el lema “Aturem el genocidi a Palestina” en què s’han cridat consignes a favor de l’estat palestí i en què s’ha exigit la intervenció de la comunitat internacional per exigir a Israel un alto el foc immediat

La marxa ha començat als Jardinets de Gràcia, ha recorregut sense incidents el passeig de Gràcia i ha acabat a la cruïlla de la Gran Via amb el passeig de Gràcia on s’ha llegit un manifest. Uns activistes han intentat, sense èxit, desplegar una bandera palestina a la Pedrera, però han defallit després de diversos intents.

Demanen suspendre l’agermanament Barcelona – Tel-Aviv

La marxa unitària ha volgut mostrar així el rebuig a la “invasió i massacre del poble palestí”. Demanen també a la comunitat internacional intervenir-hi per aturar els atacs, així com als governs que suspenguin la comercialització d’armes amb Israel. Una apel·lació directa que ha fet Alys Samson Estapé, de Prou complicitat amb Israel, que ha demanat a la UE que exigeixi un alto el foc. També ha reclamat a l’alcalde de Barcelona que suspengui l’agermanament de Barcelona amb Tel Aviv.

Volem denunciar la complicitat dels governs internacionals amb Israel i la insensibilitat cap a palestina”
Laurent Cohen, Associació de jueus i palestins de Catalunya

Colau demana un alto el foc imminent

A la manifestació també hi ha assistit l’exalcaldessa i presidenta del grup municipal de BComú, Ada Colau, que ha denunciat “els assassinats de Hamàs i ha demanat un alto el foc per aturar “els crims contra la humanitat i violacions dels drets humans” d’Israel a Gaza. Colau també ha criticat l’alcalde Jaume Collboni, per reprendre relacions institucionals amb Israel.

manifestacio Palestina

20 anys després de la manifestació contra la guerra d’Iraq

L’escriptor d’origen palestí, Salah Jamal, ha detallat com el conflicte no va començar el 7 d’octubre, sinó que fa “75 anys que Israel practica massacres i l’apartheid contra els palestins“. Laurent Cohen, de l’Associació de jueus i palestins de Catalunya, ha fet una crida a participar en la manifestació recordant “que ara fa tot just 20 anys, un milió de persones eren aquí mateix contra les mentides de la guerra d’Iraq, unes mentides que continuen”.