luis rubiales
Foto: RFEF

(ACN) El titular del Jutjat Central d’Instrucció núm. 1 de l’Audiència Nacional, Francisco de Jorge, ha admès a tràmit la querella presentada per la fiscalia contra Luis Rubiales. La querella és pels delictes d’agressió sexual i coaccions pel petó que l’expresident de la Federació Espanyola de Futbol va fer a la jugadora Jennifer Hermoso, després que la selecció espanyola de futbol es proclamés campiona del món a Sydney.

El jutge demana les imatges del petó i de la celebració

En la interlocutòria, el magistrat acorda les primeres diligències en aquest procediment, en les quals demana a RTVE els vídeos que tingui en el seu arxiu que recullin el moment des de tots els angles en què el querellat fa el petó a la denunciant. També sol·licita els minuts immediatament anteriors i posteriors al fet relatius a la celebració de la victòria de la selecció espanyola de futbol femení.

El jutge també requereix al diari ‘El País’ el vídeo de la celebració al vestuari que té penjat a internet i al diari ‘As’ el dels moments del petó i qualsevol altre que estigui relacionat amb els fets. A més, al diari ‘La Vanguardia’ l’instructor li demana el vídeo de la celebració a l’autocar de la selecció espanyola.

La resolució dona trasllat a Rubiales com a querellat de l’escrit de la fiscalia perquè conegui els fets imputats i pugui exercir el seu dret a defensa amb totes les garanties processals.