“Homes contra les violències masclistes: volem cuidar la vida” és el lema de la concentració d’homes que ha omplert amb 300 persones la plaça de Sant Jaume aquest vespre. Una mobilització organitzada per Xarxa 21 d’Octubre, formada per 33 entitats, per exigir als homes el seu compromís contra la violència masclista i repensar la masculinitat. Per això han estès un gran llaç blanc, símbol de la lluita contra les violències masclistes.

A l’acte s’hi ha pogut veure un vistós muntatge aeri de la Fura dels Baus. Gràcies a una grua de grans dimensions, 36 actors s’han enxarxat a diversos metres d’altura per escenificar la interdependència de les persones. Des de les altures, han fet la lectura del manifest, que implica els homes en la defensa d’aquestes violències

El 21 d’octubre és una data emblemàtica des que el 2006 es va celebrar a Sevilla la primera manifestació d’homes contra les violències masclistes. Des d’aleshores, en diversos llocs de l’estat espanyol s’han organitzat concentracions d’homes cada 21 d’octubre. Aquesta és la primera vegada que la concentració a Barcelona hi participen tantes entitats unificades.