Diversos col·lectius s’han concentrat aquest divendres amb motiu del Dia Internacional del Migrant per denunciar el procés de regularització actual i també el que titllen de racisme institucional. Un centenar de persones han protestat davant la Delegació del Govern espanyol per exigir la derogació de la llei d’estrangeria i la regularització de tots els migrants “sense condicions“, sota la consigna que “cap persona és il·legal”.

Aurea Ayón, del Sindicat de Treballadores de la Llar, ha reclamat que els migrants que ho desitgin puguin residir al país i tenir accés a una feina digna, una petició que ja va motivar una protesta a l’octubre a la plaça de Catalunya perquè considera que els governs s’hi neguen.

L’impacte de la covid-19

La situació de pandèmia ha agreujat la situació de milions de persones migrants. Asseguren que tot ha quedat aturat i que no els estan donant cites per atendre el seu procés de regularització. Alhora, denuncien el tractament que reben quan finalment són atesos. “Quan vas a les oficines, et tracten malament, et criden… Tot això els governs ho saben i no fan res“, lamenta Ayón. La crisi sanitària també ha suposat un fre per a l’acollida.

Dia del migrant
Totes les notícies

Els assistents a l’acte han dedicat un minut de silenci en memòria de les morts que hi ha hagut pel que qualifiquen de “passivitat” de les administracions, com l’incendi a la nau de Badalona. Les acusen de no haver fet res per evitar-les.