Diverses organitzacions en defensa dels drets dels immigrants han protestat aquest dissabte a la tarda a la plaça de Catalunya per reclamar papers per a tothom. Aquesta és la segona mobilització en una mateixa setmana per reivindicar els drets dels migrants perquè aquest dijous el col·lectiu també va denunciar les dificultats per renovar la documentació d’estrangeria. L’impacte de la pandèmia agreuja encara més la situació dels qui estan en situació irregular perquè no tenen feina i tampoc no poden accedir a la sanitat pública.

Regularització i desaparició dels CIE

Un centenar de persones s’han sumat a la convocatòria per exigir “una regularització massiva i sense condicions”. Expliquen que les dificultats burocràtiques impedeixen que puguin aconseguir la documentació i que això els deixa totalment fora del sistema.També reclamen que l’empadronament sense domicili fix es pugui fer a tots els municipis i que es pugui aconseguir la nacionalitat sense exàmens. A banda, exigeixen l’abolició dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) i la fi d’expulsions dels immigrants.

Protesta migrants plaça Catalunya

Incertesa i precarietat

Els migrants recorden que la seva vida està marcada per la incertesa i la precarietat. En el millor dels casos, els que tenen un permís de residència i de treball, tampoc no saben si els podran renovar quan perdin la feina. Una situació que fa temps que denuncien i que s’ha agreujat amb la pandèmia del coronavirus.

La concentració d’aquest dissabte coincideix amb convocatòries similars a diferents ciutats i països arreu d’Europa.

Protesta migrants plaça Catalunya